Mellingeholm runt

Mellingeholmsrundan

Åkte till Norrtälje och för att hälsa på Stefans föräldrar. Vi åkte så att vi hann gå med på förmiddagspromenaden, vilken är Mellingeholmsrundan. Den går Stefans föräldrar och moster varje dag på förmiddagen, lite drygt 6 km. På eftermiddagen går de en lite kortare tur på cirka 4 km. 1 mil om dagen passar mopsarna utmärkt. Alla våra 8 mopsar var med Brasse, Persikan, Ibeth, Dunder, Rosa, Ninzi, Anitha och Cora

Diken med vatten i är alltid lika spännande. Lite längre bort på vägen hade en stor vit plastduk fastnat i en buske. Det blev lite som ett BPH-moment, med saker som är på fel plats.

Den vackra ekparken

I Mellingeholms Park finns ett antal mäktiga ekar, men de fick vi visst bara med lite stammar av när vi fotade mopsarna. Farmor delade ut gotter till alla mopsarna som var mycket nöjda med utfallet. Cora hittade inga stenar, men ekstammar fungerar visst lika bra

Utsikt över Limmaren

Finns en väldigt fin utsiktsplats över Limmaren på vägen från Mellingeholm. Kanske man rentav kan se vår ö i fjärran

Som tur är finns det lite vattenpölar även på vägen från Mellingeholm. Vi tog mycket foton på alla 8 mopsarna, men vi missade att fota när alla var på väg att jaga samma cyklist vid två olika tillfällen och när Cora satte iväg efter en kille som körde motorcross inne i skogen

Dunder är hemma igen

Det är skönt att ha Dunder hemma igen efter att han har varit på utflykt det senaste året. Han har börjat gå ner i vikt och vi hoppas han snart är tillbaka i sin matchvikt nu när han får gå en mil om dagen igen. Vi hoppas det gå fort

Utställning i Finland

Det har varit utställning i helgen också. En dubbelutställning i Tammerfors, med Nordic på lördagen och Internationell utställning på söndagen. Anton har haft en liten paus från ringen men i helgen var han tillbaka. Båda dagarna fick han se sig slagen av sina barn – precis som det ska vara med andra ord. Antons son Åke – Vilway’s A Kind Of Magic var Bästa hane båda dagarna från juniorklass, med 2 cert, ett Nordic cert men CACIBet får han vänta med till han ställs i unghundsklass. Åke var BIM på lördagen och BIR på söndagen, då han avslutade med att bli BIG 3. Antons dotter Mette – Vilway’s Zippy Hippy High-Five Pixy gick i unghundsklass och var bästa tik 2 båda dagarna, med 2 cert, ett r-Nordic och ett r-CACIB, som kommer omvandlas till CACIB då championtiken som slog henne båda dagarna redan är internationell champion. Anton Bästa hane 2 på lördagen och Bästa hane 3 på söndagen.
Stort grattis Päivi och Risto.


Åke – Vilway’s A Kind Of Magic , BIG 3
Anton i mitten, men Mette till vänster och Åke till höger med sin gemensmma prisskörd

Kennel Westerholmen är en registrerad kennel under