Dunder och Sture i Finspång

För någon månad sedan flyttade Sture från Stjärnkullen till sin nya familj utanför Finspång. Han har flyttat till sin nya matte Stina och hennes familj. Där finns även mopsen Ivar som är 9 år gammal. Sture och Ivar jobbar i familjens härliga stall, där de har koll på allt från stallgång till att underlaget i ridhuset är bra att springa på. I veckorna jobbar Sture som kontrollant på ett kontor där han ser till att alla dokument uppe på medarbetarnas skrivbord ligger på ett sätt som han kan godkänna.

Idag var det Dunders tur att åka till Finspång, med sig hade han även Ninzi, Anitha och Cora som ville träffa släkten i Finspång. Dunder ska prova på att bo tillsammans med sina halvbröder Charles och Nicke, från Ginkullen vilka han även känner sedan tidigare. Systrarna Anna och Maria, som har bröderna har sin häst i stallet där Sture och Ivar finns.

Vi började med att fika hemma hos Maria, hennes man Olle, dotter Johanna och Riad och det blev pusskalas och mycket kärlek direkt från start. Charles och Nicke turas om att bo hos Anna och Maria, ibland tillsammans och ibland var för sig.

Stallet

Från Maria åkte vi tillsammans till stallet för att träffa Stina, Sture och Ivar. Rena rama släktträffen blev det med 6 Westerholmare samt Dunder, som nästan är Westerholmare, samt Ivar. Alla tyckte det var kul att träffas och for omkring på gårdsplanen som om de aldrig gjort något annat, men det tog inte särskilt lång tid innan Anitha och Cora försvann in i stallet 🙂 De gick inte att hitta någonstans…
Hmmm, de hade hittat ut till gödselstacken, som är som godis för hundarna.

Världens längsta stallgång passar till mopsrus

Vilket stall! Stort och ljust och med världens längsta stallgång. Mopsarna sprang och sprang, från den ena änden till den andra om och om och om igen. Det riktigt lyste och glittrade i ögonen på allihop som hade så kul tillsammans. De hann även hjälpa Johanna som mockade och förberedde med foder till hästen.

Lite grann emellanåt hann de även med att lära känna varandra lite lite mer och självklart skulle alla människor överösas med mopspussar och kärlek när det fanns några sekunder över. Vi hann även med att titta in i stallets fantastiska fikarum, med både hänghörna och riktigt kök.

Soffhäng

Mitt i stallgången finns en härlig soffa som var bra att sitta i om man ville ha en mops eller åtta i knät. Sture och hans kullsyster Ninzi tyckte soffan var ett utmärkt ställe att återuppta kontakten och både Anitha och Ninzi tyckte den var härlig att bara hänga i 🙂

Alla samlade

Att Nicke och Charles lever fantastiska mopsliv i Finspång visste vi sen tidigare. De har erfarna ägare som haft mops i 40 år utan uppehåll, oftast fler än en. De är med på allt och lever härliga liv med sina familjer och varandra. Dunder är en oerhört social och positiv mops och kommer stortrivas med att få ett liv där det hela tiden händer roliga saker och med många människor att hänga med oavsett om man är hemma, i stallet eller på någon av alla utflykter som brukar företas.

Det var väldigt kul att se hur Sture trivdes i sitt nya liv och hur väl Sture och Ivar kom överens. Härligt att även träffa matte Stina och hennes pappa Lars

Innan vi åkte hem samlade vi mopsar och människor till en gemensam bild. Människorna på bilden är från vänster: Stefan, Maria, Anna, Stina, Lars och Olle – Johanna var och hämtade hästen. Mopsarna är från vänster: Anitha, Ninzi, Cora, Dunder och Sture. Längst till höger är Charles längst bak, Nicke står längst fram och Ivar sitter längst till höger.
Vilken härlig dag vi hade <3