En vecka gamla idag

Rosa och Izaks valpar är en vecka gamla idag. De växer stadigt och blir stabilare för varje dag som går. De hittar ganska bra i sin låda trots att de inte har ögon, men ibland händer det att de inte riktigt vet hur de kommer dit de vill och då uttrycker de sitt missnöje högljutt.

I natt vaknade jag vid ett-tiden av att Rosa hässjade och upptäcker att hon satt sig på värmedynan för att ge valparna di. Jag hjälper henne att lägga sig tillrätta så hon kan ligga utsträckt där det är svalare för att även kunna vila bättre själv. Tre timmar senare vaknar jag och tittar ner i lådan och ser denna underbara syn. Rosa sover fortfarande där jag la henne och valparna ligger utspridda mätta och belåtna. Sömnen är lätt och jag vet att de även ätit till och från under de timmarna Rosa kunde sova så avslappnat och fint. Blir alldeles varm i hjärtat <3

Igår klippte vi klorna på valparna för första gången. Man brukar säga att småvalpar är bara att lägga i knät, killa lite på magen så sover de sig helt stilla genom kloklippningen. På små mopsvalpar stämmer det ibland. Just igår stämde det till 50%. Två av valparna var superenkla och sov väldigt gott genom hela kloklippningen och två var som små missnöjda maskar – då provade jag ändå vid flera olika tillfällen för att se om de kanske var tröttare och mer medgörliga vid senare tidpunkt. Vi hoppas det blir enklare framöver.

Fröken Lila, som föddes först har mer än fördubblat sin vikt på bara en vecka och Röd har fördubblat sin vikt ganska exakt. Rosa och Blå kommer nog ha fördubblat sin födelsevikt runt dag 10, vilket är mer likt förra kullen.