SDHK i Högbo

Idag var det vår tur att hinna först och sätta upp tältet innan Lena och Stig hann fram. Men vår ständiga följeslagare regnet var med oss, även om det upphörde ganska snabbt efter det att vi kom fram. På plats var även Eija och Lasse och vi fick chans at träffa deras fina Boss (Duovas Pick Up Artist), som är halvbror till Gittan och Cora genom pappa Henrik (Analog Titanium). Han är även kusin till Anitha genom att Anithas pappa Pitchi (Storlybook’s Perfect Pitch) och Boss mamma Tesla (Storybook’s Perfect Love Story For Troppola) kullsyskon. Så det var rena rama släktträffen i Högbo, på Svenska Dvärghundklubbens utställning. Dagens domare var Gabriele Runge, Tyskland

Vi var på plats med:
Gittan – Westerholmen Moon Of Baroda (Ch Analog Titanium x Se JW-16 Westerholmen Tumbling Dice)
Cora – Westerholmen Cora Sun-Drop (Ch Analog Titanium x Se JW-16 Westerholmen Tumbling Dice)
Anitha – Westerholmen Hanover Homerun (Storybooks Perfect Pitch x Pugbully Flaming Star)

Juniorklass

Gittan och Cora var ensamma i juniorklassen idag och domaren hade lite besvär med att bestämma sig vem av systrarna hon föredrog. Hon tittade många gånger på båda två och ville att de skulle gå tillsammans en extra gång sida vid sida. Till slut föll valet på Gittan som vinnare av klassen, men både fick alldeles utmärkt kritik.

Öppen Klass

Anitha var anmäld i Öppen klass och skötte sig riktigt riktigt bra idag trots att hon som vanligt hade mycket energi och svårt att riktigt hålla all glädje inom sig. Även Anitha fick väldigt fin kritik, med tillägget att hon var lite väl exalterad för dagen. Moloss Rose Fantasia, tiken som står och går framför Anitha vann klassen och blev slutgigen dagens bästa tik och sedermera BIM

Bästa tik-finalen

Eftersom Gittan, Cora och Anitha fått CK alla tre fick Lasse rycka in och hjälpa till att visa Cora. Tiken som vann öppenklassen blev bästa tik, därefter placerade sig Gittan, Cora och Anitha som bästa tik 2, 3 och 4 i den ordningen. Gittan gick vidare till att tävla om dagens bästa junior och vann över sin halvbror Boss, Duovas Pick Up Artist och blev dagens bästa junior. Hon blev även tilldelad reserv-cert.

I väntan på finalerna

I väntan på finalerna visade Gittan klassen genom att bara vara bedårande <3

Junior BIS-final

Gittan var superduktig även i finalen och visade vilka fina kvaliteter hon har. Dessvärre ingen placering idag.
Finaldomare var Guenther Ehrenreich från Österrike