I regnskogen

Idag gick vi i skogen med Marianne och pudlarna. Det regnade när vi åkte till skogen, ett fint strilande regn som gjorde allting blött. Inte för att varken mopsarna eller pudlarna brydde sig, det tyckte mest att det var kul att ses igen och att få en ordentlig promenad. Marianne försökte utan större framgång plocka svamp, men mopsarna trodde det var godis och trampade sönder det mesta.

Mycket svamp

Vi gick ”sommar-rundan” via sjön, det vill säga på västra sidan av sjön där det inte finns orm. Mycket svamp har det däremot börjat komma och vi kanske får ta med svampkorgarna och gå ut utan hundarna snart. Det blir för blött och kallt och alldeles för stillastående för hundarna som vill röra på sig i stället för att stanna vid alla braiga svampställen.

Vackert med all mjuk mosa

Ungefär halvvägs in i promenaden hade regnet upphört. Rosa blev av med regntäcket som hon haft då hon tappat all underull efter valparna – annars brukar mopsarna inte ha täcke. Det var oerhört vackert i skogen efter regnet. Vi har stora mosstäckta områden i skogen och de lyste och skimrade som ljus smaragd. Härligt att springa på tyckte både mopsarna och pudlarna

Mopsrace

När man kommer lite på efterkälken måste man springa ikapp. För att undvika våghalsiga mopsar uppe på alldeles för höga stenar som är farliga la vi ut lite foderkulor på marken. Inte en enda liten smula får bli kvar utan allt måste ätas upp. Det tar lite tid och då kommer man på efterkälken och måste springa ikapp. Det blev en härlig promenad. Knappt 3 timmar var vi ute. Tiden går fort när man har roligt 🙂