Norrskedika, Gimo och Borgå

Oskar har varit hundvakt i helgen när vi har varit på utställning och fortsatt vår utbildning till ringsekreterare. I fredags kväll packade vi in Anitha och Cora i bilen för att köra hem till Lena och Stig. De har nyligen flyttat till Norrskedika strax norr om Gimo och det var väldigt kul att få se deras nya hem. Systrarna Gittan och Cora hittade tillbaka till varandra direkt men framförallt Cora var även nyfiken på Kerry Blue-valparna.

Vi vaknade till en fantastiskt god frukost innan vi gav oss av till Gimo för vårt andra tillfälle som ringsekreteraraspiranter. Vi hade en trevlig dag i varsinn ring med många olika raser och båda fick godkänt och har därmed bara varsinn gång kvar. Innan vi åkte sate vi upp tältet vid morgondagens ring där mopsarna var första ras.

Tillbaka i Norrskedika tog vi ett glas bubbel på den härliga altanen med utsikt över vidsträckta ängar med råmande kossor på avstånd. Det blev ett regelrätt pusskalas med mopsarna och ingen kom undan. Lena hade lagat en underbart god middag och i stället för dessert fick vi prova en väldigt god smaksatt gin.

Nationell utställning i Gimo

På morgonen hann vi med att äta ytterligare en god frukost hemma hos Lena och Stig innan det bar av till utställningen i Gimo. Det var 33 hundar anmälda och 6 av dem var Westerholmare. Dagens domare var Alan Carter från Storbrittannien.

Juniorklass hanar


Melker – Westerholmen Red Admiral
(SE CH, NO CH, SE JW-17 Analog Titanium x SE JW-16 Westerholmen Tumbling Dice)

Först ut idag var Melker som även gjorde sin debut i ringen. Han skötte sig väldigt bra i en stor klass med mycket konkurrens av fina hundar. Han slutade som tvåa i klassen med CK. Melker blev oplacerad i bästa hane den här dagen, men har med all säkerhet en strålande framtid <3


Juniorklass tikar – Gittan och Cora

Systrarna Gittan och Cora, som även är kullsystrar till Melker ställdes i juniorklass. Först ut är alltid Cora eftersom man i Sverige alltid visas i bokstavsordning. Cora visade sig väl, fick excellent och slutade som trea i juniorklassen. Gittan visade sig så pass bra att hon till slut vann klassen med CK, vilket innebär att hon får tävla vidare i bästa tik.

Cora – Westerholmen Cora Sun-Drop
(SE CH, NO CH, SE JW-17 Analog Titanium x SE JW-16 Westerholmen Tumbling Dice)

Gittan – Westerholmen Moon Of Baroda
(SE CH, NO CH, SE JW-17 Analog Titanium x SE JW-16 Westerholmen Tumbling Dice)

Konkurrensklass juniortikar


Öppen klass tikar – Signe, Anitha och Lilian

Tre fina Westerholmare ur tre olika kombinationer ställdes i öppen klass varav både Signe och Anitha står för championat. Signe och Lilian har varsinn svenk juniorvinnartitel sedan tidigare. Alla tre visade sig väldigt väl och slutade som etta, tvåa och trea i klassen alla tre med CK

Första varvet i öppen klass tikar


Signe – SE JV-17 Westerholmen Epsilon Eridani
(NO CH, SE CH Pugbully Mr Mister x SE CH, FI CH Westerholmen English Spirit Rose)


Anitha – Westerholmen Hanover Homerun
(Storybooks Perfect Pitch x SE CH, FI CH, DK CH, HU CH, Tln JW-12 Pugbully Flaming Star)


Lilian – SE JV-16 Westerholmen Tumbling Dice
(NO CH, DK CH Pugbully New Kid In Town x SE CH, FI CH, DK CH, HU CH, Tln JW-12 Pugbully Flaming Star)


Tävlan om Bästa tik

Gittan, Signe, Anitha och Lilian fick alla CK och fick vara med och tävla om Bästa tik. Vi fick ett fantastiskt bra resultat där Signe vann och blev Bästa tik med Cert och blev därmed även Svensk Champion. Hon kan numera titulera sig SE UCH, SE JV-17 Westerholmen Epsilon Eridani. Stort grattis till Signes ägare Pia och Lars. Anitha blev Bästa tik 2 men r-Cert och Gittan placerade sig som Bästa tik 4. Vi är otroligt glada och stolta över att ha fått sådana fina placeringar i hård konkurrens


Tävlan om Bäst i rasen

Eftersom Signe blivit Bästa tik gick hon vidare för att tävla om Bäst i Rasen – BIR. Hon avslutade även med att bli just BIR och vi är så oerhört glada och stolta över Signe


Samtidigt i Finland

Samtidigt som vi var i Gimo var Päivi och Risto i Borgå och tävlade med Lilians kullbror Anton – Westerholmen Under My Thumb. Anton blev BIM i Borgå för domare Irina Poletaeva som för 6 år sedan gjorde mamma Persikan – Pugbully Flaming Star – till Finsk Champion, även hon var BIM. Denna gången var Pugbully Supreme BIR. Hon ägs av Riikka som även har Brasses moster Madde – Puggens Madeleine of Sweden hemma hos sig.

ANTON
CIB, FI CH, BALT CH, EE JCH, EE CH, EEW-17, EEW-19, LV CH, LT JCH, LT CH Westerholmen Under My Thumb
(NO CH, DK CH Pugbully New Kid In Town x SE CH, FI CH, DK CH, HU CH, Tln JW-12 Pugbully Flaming Star)


Tävlan om Bästa Uppfödargrupp

Det var bara två uppfödargrupper som var fulltaliga idag och det var Kennel Westerholmen och Kennel Strandsmedjans. Vi vann och blev dagens Bästa Uppfödare med tikarna Gittan, Anitha, Signe och Lilian. En grupp tikar av fyra olika kombinationer utifrån 3 olika tikar och 4 olika hanar

Finalerna

Vi stannade kvar och tävlade i både grupp 9 och BIS Uppfödargrupp, det blev inga placeringar men vi är väldigt nökda ändå