Internationell utställning, Eckerö

Mariehamn, Åland

Vi testade en ny rutt för att resa till Eckerö i år och det var via Kapellskär. Tidigare har vi alltid åkt Eckerölinjen, men, det är mycket bättre väg för oss till Kapellskär jämfört med Grisslehamn. Ett alternativ vi kommer att göra om nästa gång vi åker till Eckerö-utställningen. Vi hade bokat in oss på ett jättetrevligt hotell i Mariehamn och Lena och Stig mötte upp oss på en restaurang nära hotellet på kvällen. Vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans med mycket god lokalproducerad mat

Junior- och Öppen klass

Både Gittan och Cora var anmälda i Juniorklass till Ålands internationella utställning på Eckerö. Det var den största klassen med 5 tikar anmälda. Det är sällan många hundar anmälda till Åland, men det brukar vara väldigt hög klass på de som åker.

Gittan och Cora skötte sig utmärkt och presenterade sig väldigt väl. De brukar turas om i placeringarna och har vunnit över varandra varannan gång och idag var det Coras tur att vinna klassen med Gittan på andraplatsen. Båda fick CK (certifikatkvalitet).

Anitha var anmäld i Öppen klass och fick även hon Excellent och CK. Däremot fick vi inte en enda bild på Anitha. Anitha presenterade sig annars bättre än hon brukar. Hon brukar tycka att det är så kul att hon bara inte kan stå stilla utan brukar explodera av lycka vilket brukar falla vissa domare påläppen och andra inte.

Bästa tikklass

Alla tre Westerholmare som var med hade kvalificerat sig att tävla i Bästa tikklass. Det var svårt att välja vem av oss som skulle visa Cora och vem som skulle visa Anitha, men till slut bestämde vi att Stefan tog Anitha och jag Cora. Stefan Anitha blev avtackade men både Gittan och Cora var kvar till placeringsordningen. Det blev några varv och lite funderingar för domaren som slutligen valde Cora till dagens vinnare i Bästa tikklass och Gittan till fjärde bästa tik. Cora fick Cert men är ännu för ung för CACIB.

Tävlan om Bäst i rasen

Bästa hanhund var samma hane som i Norrköping, Tangetoppen’s Viva Las Vegas, som också vann från juniorklass. Även idag slutade Cora som Bäst i rasen och Bästa Junior och hade två finaler att se fram emot.

Finaltävling om Bästa sällskapshund, Grupp 9

Gruppdomare för Grupp 9 var Toshinori Omura från Japan. Han tittade ganska noga på Cora’s huvud i förbedömningen. Jag tror han kan ha tycka om henne när hon blivit mer vuxen, vi får inte glömma att hon fortfarande är junior och kommer utvecklas ytterligare. De flesta stannar kvar till finalerna på Åland så det blev en lång förbedömning som kräver mycket av hundarna. Cora visade sig väl i stora ringen men blev oplacerad i finalen.

Den franska bulldoggen vann Grupp 9 och blev sedermera Best In Show

Finaltävling för dagens Bästa junior

Domaren i BIS-finalen var Marie Thorpe från Irland. Grupp 9 var stor, men tävlan om dagens bästa junior var ännu större. Återigen en väldigt tidskrävande förbedömning som tar mycket på krafterna för de juniorer som var med. Juniorerna fick inte plats i förbedömningsringen utan fick ta andra ringar i anspråk. Arrangörerna fick även kasta om i programmet då en annan finaltävling hann bli förbedömda klart innan juniorerna var färdiga. Cora började bli lite trött men var superduktig och visade sig mycket väl.

Det var så många juniorer att de inte heller skulle fått plats i stora ringen så vi fick gå in i omgångar och domaren plockade ut de 9 hundar hon ville titta närmare på i respektive grupp. Cora gick in i tredje omgången och var en av de som fick stanna kvar. Hon blev inte placerad men var ”shortlisted” som det kallas och vi är så oerhört stolta över vår lilla Cora som orkade visa sig och höll ihop hela långa dagen genom finalerna.

Podiebilder

Numera brukar alla utställningar ha podier som är professionellt ljussatta där man själv får fotografera sin hund mot en vacker bakgrund. Detta blev resultatet av våra podiebilder

Cora – Westerholmen Cora Sun-Drop

Gittan – Westerholmen Moon Of Baroda

Ägare: Lena Pålsson

Gittan, Anitha och Cora

Kritikerna

Kritikerna var skrivna på finska, men vi fick hjälp av Mari och Päivi med översättningar till engelska

Cora

Excellent junior bitch. Correct proportions, excellent head, typical expression, good ears and eyes, bite ok, excellent topline and tail. Strong enough. Good angulations, excellent sound movement. Showing excellent

Gittan

Excellent balanced junior female. Beautiful head and expression. Bite ok, Good eyes, ears and nostrils. Excellent topline and good tail. Good compact body, well angulated. Typical sound movement, shows excellently

Anitha

Stong built, correct on type and proportions. Bite ok, correct head, good eyes and ears, correct/ good expression and pigmentation. Very good topline, strong body, good angulations, moves with good steps, pleasing temperament

Vi är så stolta och glada över våra fina tjejer <3

Ålands lokala tidning har ett reportage från tävlingen där vi finns med på flera bilder:
https://www.alandstidningen.ax/nyheter/bildspel-hundutstallning