My Dog I & II, 2020

My Dog I, nationell utställning

Årets första utställning blev ömsom vin omsom vatten. Båda dagarna gick hanarna och tikarna i olika ringar för olika domare. Första dagen dömde Åsa Fröding hanarna och Arne Foss från Norge dömde tikar, valpar och finalerna.

Melker, unghundsklass

Melker var först ut, fick excellent och slutade som fyra i klassen

Tikarna

Varken Cora, Gittan eller Anitha föll domare Arne Foss på läppen och alla tre fick Very Good. Cora och Gittan i unghundsklass och Anitha i öppen klass. Bedömningen krockade och Lena var iväg och visade Kerry Bluevalpen Jippie när mopstikarna började. så Pia visade fina Gittan.

Både Signe och Persikan fick Excellent med CK, Signe slutade som trea i championklass och Persikan som tvåa i veteranklass. Veteranerna var väldigt uppskattade och det var jubel runt ringen när de var inne och showade.

Barnbarnen

Pia och Lars hade med sig de tre av Signes valpar som de sparat hemma. Gunnar, Ebba och Svea, varav Gunnar eller Chenla’s Bramley, som han heter i stamtavlan gjorde riktigt bra ifrån sig och slutade som BIM Valp. Mamma till valparna är Signe, SE JV-17, SE CH Westerholmen Epsilon Eridani. Signe är i sin tur dotterdotter till vår veteran Persikan, CH Pugbully Flaming Star.

Patsy, BIS 4 Valp

Lena hade även med sig och visade Patsy, sin Kerry Blue-valp, Dungarees Twistn’ Patricia, som blev bästa valp i Kerry-ringen och avslutade som BIS 4 valp. Stort grattis Lena och Stig <3

BIS 4 Valp Söndag

 

Räkmacka

När man bor på Gothia Towers kan man bara inte låta bli att äta den fantastiskt goda räkmackan på Heaven 23, restaurangen i toppen av huset.

My Dog 2, Internationell utställning

My Dog 2, den andra utställningsdagen var internationella . Andra dagen dömde Lisa Molin hanarna och Patric Cederlöf, tikar, valpar och finaler.

Melker, unghundsklass

Unghundsklassen för hanar krockade med valp-bedömningen så Carmita fick inledningsvis visa Melker. Han såg Pia i ringen bredvid och att vi möttes på bara någon meters avstånd vid ett tillfälle, så det var svårt att koncentrera sig på fel person. Han skötte sig ändå utmärkt och Pia hann komma in i ringen och vara med i klassens final. Melker slutade även idag som fyra i klassen, men blev även belönad med ett CK.

Tikarna

Gittan och Anitha fick båda excellent, men utan CK. Anitha placerades som trea i klassen. Signe placerade sig som fyra i championklassen med CK och Persikan avslutade dagen med att bli Bästa veteran, även hon med excellent och CK

Cora visade sig mycket väl och vann unghundsklassen i stor konkurrens. Dagens domare hade tidigare dömt henne på en inofficiell valputställning, så det var lite extra nervöst att visa henne nu, då det är stor skillnad på valp och unghund.

Cora, bästa tik 2, med cert och r-cacib

Det var till slut bara Cora som placerade sig i Bästa tik-klass och hon avslutade på en hedrande andraplats och fick cert och reserv-cacib. Det var många tikar i finalen och vi är mycket glada och stolta över Coras placering.

Persikan, bästa veteran

Persikan tyckte det var lika roligt idag som igår och showade friskt. Hon var ensam veteran, men fick strålande kritik och CK, för att kunna tävla vidare i Bästa tik och BIS Veteran.

qrf

Barnbarnen – Gunnar och BIR & BIM valp

”Barnbarnen”, det vill säga Pia och Lars valpar efter Signe, CH Westerholmen Epsilon Eridani, hade en strålande dag. Gunnar och Svea placerade sig som BIR och BIM och Ebba slutade som fyra i klassen med HP. Stort grattis mamma Signe, Pia och Lars!

Gunnar – BIS 2, valp

Från förbedömningsringen för veteranerna såg vi Pia och Persikans barnbarn Gunnar stå och vänta i gången på att få gå in i stora ringen. Vi såg inte bedömningen, men vi hörde! Tjohooo, Gunnar slutade som BIS 2 för Patric Cederlöf. Stort grattis Pia och Lars, vi är så glada och stolta över Signes fina son och Persikans barnbarnsbarn

Persikan i BIS-finalen

*PHEW* den längsta förbedömningen vi någonsin varit med om. Vi trodde först vi var sena till förbedömningen och Persikan var helt uppe i varv efter sightseing på My Dog på väg till finalringarna. Snabbt in i ringen där jag försökte visa en Persika som var alldeles uppjagad för domare Kari Järvinen. Hade jag vetat att förbedömningen skulle ta ytterligare minst en halvtimma efter det att vi gick in i förbedömningsringen hade jag lugnat ner Persikan först och visat henne betydligt senare. Väl inne i stora ringen var hon helt fantastisk och jag tror vi kommer ha mycket kul tillsammans framöver. Ändå väldigt kul att höra resultatet från valp-BIS:et under förbedömningen.