Lilian har fått valpar

I torsdags, den 14 augusti föddes valparna efter Lilian och Boss. Det blev 4 tikar och en hane. Hon hade förvärkar under natten och jag tyckte hon tog tid på sig att komma igång på morgonen så vi beslutade oss för att åka till veterinären för att eventuellt få lite kalk. Vi kom inte så långt utan den första tiken föddes i bilen kl 08:43 då var det bara att vända hemåt igen. Den första – Lila – tiken vägde 140 gram. 09:33 föddes tik nr 2, som fick Rosa färg och vägde 162 gram. Orange tik stod näst på tur och föddes 09:52, hon vägde 164 gram. Den enda hanen, som blev Grön föddes kl 10:10 och vägde 173 gram. Efter att ha fött fram 4 valpar på 1 ½ timma tog Lilian en liten paus. Den sista tiken, Röd vägde 147 gram och föddes kl 12:22 och kom bokstavligt talat som skjuten ur en kanon, hon fullständigt flög ur Lilian och hamnade över en decimeter bort <3
Återigen en jämn kull med bara 33 grams skillnad mellan minst och störst.

Somnade i amningsbädden

När alla valparna var födda fick Lilian lägga sig i bädden utanför valplådan. Det är det bästa hon vet och det tar inte många sekunder innan hon somnade. Sen sov hon, och sov, och gav di en gång till medan hon sov, sen sov hon lite till <3 Det är ett hårt jobb att föda valpar

Medan Lilian sov bekantade sig valparna med sin nya bostad

Välmående små valpar

Lilian är väldigt noga med att hennes små valpar ska äta ordentligt. Närhelst man tittar ner i valplådan så finns hon alltsomoftast där, oavsett tid på dygnet.

De växer fort och ser välmående och runda ut redan efter två dygn

Gräddmjölk

Lilian måste ha grädde i mjölken med tanke på hur valparna ökar i vikt.

3 comments on “Lilian har fått valparAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

  1. Så fina allihopa ❤️ Roligt att läsa och följa er, älskar bilden när hon ligger på rygg och bebisarna får lite ”gräddmjölk” haha.

    1. Tack Nathalie <3
      Det är det bästa Lilian vet att få ligga så - då kan hon koppla av helt och hållet och slippa alla moderliga plikter <3