Power Tool-kullen 7 veckor

Utvecklingen hos valparna går med en rasande fart. Sedan en vecka tillbaka har de fri tillgång till hela huset och hela trädgården. Valphagen står kvar, men används endast på natten och när de vuxna får mat. Valparna äter efter och är väldigt väldigt ivriga. Vi har ordnat så att trappstegen ut i trädgården inte är för höga så att de kan gå ut och in som de vill. Det är fascinerande att se hur mycket de utvecklas när de får fatta egna beslut. De första som vågade sig nerför trappstegen var Lila tätt följd av Grå. De sprang ut och in och fram och tillbaka och tyckte livet var toppen. Först dagen efter vågade sig Orange och Grön ut. Blå och Gul var avvaktande och det dröjde ytterligare två dagar innan de båda vågade sig ut i vida världen – ja eller rakt ut på gräsmattan framför häcken. Till att börja med höll de sig till den plätten

Runt 30 grader varmt

Sista tiden har det varit runt 30 grader varmt och helt vindstilla. Vi har hållit oss i skuggan så mycket det går. På förmiddagen blir det på trallen där huset ger skugga och på eftermiddagarna på gräsmattan där häcken och sedan träd ger skugga. Vi har inga staket eller avgränsningar i trädgården utan den är helt valpsäker och valparna kan umgås med hela flocken. Det är härligt att se hur de ibland söker sig till de äldsta när de ska vila

Mamma är lik sin mamma

…men mormor är lik sitt barnbarn och har precis samma attityd och temperament. Persikan och Jigsaw i samma ålder

Popcorn

Ibland när valparna tittar upp och hoppar upp och ner för att de inte riktigt kommer upp är de som små popcorn <3

Eftermiddag i skuggan

På eftermiddagarna är det skuggan bakom häcken som gäller. Där är det så skönt att vara och det finns massor av saker att hitta på. Dessutom brukar mamma Anitha alltid bjuda på lite dessert medan hon plockar bär från häggmispeln Jag tror valparna håller på att bli nästintill rumsrena. Allihop rusar ut på gräsmattan och gör ifrån sig när de sovit eller ätit.

En riktig djungel

I vår trädgård har vi även en riktig djungel. Det är dels stammarna där häcken växer upp, där är det ett riktigt äventyr att leka och dels har vi lite hmmm, överväxt kirskål där häcken slutar och där är det perfekt att gömma sig och leka kurragömma

2 comments on “Power Tool-kullen 7 veckorAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

  1. Alltså, wow jag blir alldeles salig av alla ljuvliga mopsansikten överallt 😍😍😍