C-kullen 2 veckor gamla

Igår blev Cora och Carusos valpar 2 veckor gamla. Vi kallar de för C-kullen för att både Cora och Carusos namn börjar på C. De har blivit riktiga små tjockisar och har börjat försöka ta sig upp på alla fyra för att ta sig framåt. Största delen av tiden sover de eller äter om de är vakna, så det är inte många sekunder i taget de rör sig.

Det är tydligt att de börjar försöka fästa blicken och ibland även har ett mål dit de rör sig. De har fått in leksaker för att känna andra strukturer och hinder än mamma.

Den största hanen har fått färgmarkering grå och den mindre, som även har lite vitt på hakan har fått blå färgmarkering i nacken. Tiken har rosa färg.

Världens bästa mamma

Våra tikar brukar vara bra på att ta hand om sina valpar, men Cora är något alldeles i särklass. Ofta sover de utanför valplådan, men inte Cora, hon är tillsammans med valparna i stort sett hela tiden.