Första dagen med riktig högsommarvärme

Det var 23 grader varmt i skuggan redan när vi åkte till skogen i morse så det blev en kortare promenad idag, då vi hade med högdräktiga Rosa. Hon brydde sig inte om magen utan sprang omkring som vanligt. Hur varmt det hann bli under promenaden vet vi inte, men vi var alldeles för varmt klädda för att det skulle vara bekvämt.

Jackan som hängt över en skylt i skogen hade blivit slängd ut i riset och fungerade som en ny naturlig BPH-övning. De yngre tikarna upptäckte att den hamnat på marken och sprang fram mot den, men stannade på lite behörigt avstånd. Fjantar tyckte Rosa och sprang rakt fram, då ville alla undersöka den närmare.

Efter skogspromenaden åkte vi hem till oss och fikade, 11 mopsar och 2 uppfödare 🙂 Vi gjorde även slut på Cathrins födelsedagstårta. Alla 11 mopsar sprang omkring som små skottspolar och kollade av tomten, jagade flygplan och en och annan granne. Emellanåt kunde de även koppla av och vila under bordet. Rosa och Cora låg likadant som paddor, när man jämför bilderna ser man hur stor Rosas mage hunnit bli.