Valparna kan komma nu

Det har varit några intensiva dagar med mycket förberedelser, men nu är allt klart för att hälsa nya små Westerholmare välkomna. Allt är på plats, bordet med allt som behövs är dukat, allt som ska descinficeras är descinficerat, valplådan och sängen är bäddade och slussen utanför valprummet är på plats så att ingen av de andra hundarna ska kunna stå utanför dörren och sniffa. I natt börjar Rosa och jag sova tillsammans i valprummet. Hon har inspekterat valplådan och godkänt bäddningen. Igår kväll hade hon ganska mycket förvärkar så det märks att valpningen är nära förestående. Hon är samtidigt väldigt pigg och det märks att hon glömmer magen när hon springer omkring på tomten om det är något som behöver inspekteras – och det är det. Nu är det inte så mycket mer att göra än att vänta och hoppas att allt går bra och att det blir en lätt förlossning för Rosa.

Utställning i Moletai, Litauen

I helgen hade Anton stora framgångar i Moletai i Litauen, tillsammans med sina ägare Päivi och Risto. Han var BIR både lördag och söndag på två internationella utställningar och avslutade söndagen med att bli placerad som tvåa i gruppen. Han fick ytterligare två titlar: Litauisk och Baltisk Champion, till sin redan långa lista samt blev Crufts-kvalificerad. Det blev även hans son Åke (Vilway’s A Kind Of Magic) och dotter Mette (Vilway’s Zippy Hippy High-Five Pixy) som också var på plats. Stort grattis Päivi och Risto. Mer finns att se på Champions och Vinnare samt på Utställningar 2019

Hundproemad på Gärdet och utställning i Gimo

Här hemma började helgen med att Alice var med på Agrias årliga hundpromenad och fick träffa Anders Bagge.

På söndagen var vi på utställning i hällregn och isande kyla. Cora, Anitha och Lilian fick varsitt excellent och Lilian placerade sig som trea i öppen klass.

Skogspromenad med knasig GPS

Igår hann Cathrin och jag med att gå skogspromenad också. Cora dök rakt in i en spindelväv och undrade vad som hände. I Kärringsjön finns ett enda par änder och tänk att de har hela sjön för sig själva. Vi håller på att prova olika appar för att se var vi har gått och där det går att lägga till foton så att det blir en film. Problemet är bara att hela vår skog inte täcks av GPS, så det blir lite konstiga vägar på sina håll. Vi vet att vår runda ligger runt 8 km, men iom att GPS:en inte följer med så tappas hela 2 km. Appen vi använde i tisdags har tydligast kartor, vilket gör att vi kan se var den tappar signal. Vi hoppas kunna hitta punkter i närheten av där vi går och där vi ser att GPS:en tappar oss, så att vi får både korrekt väg och korrekta kilometrar 🙂