Säsongens första snö

När vi gick och la oss igår kväll hade det regnat precis hela dagen och hela kvällen. Prognosen sa att det skulle komma rejält med snö under natten, men det kändes ganska varmt i luften och vi hade inget större hopp om att vakna till en vitare och ljusare värld. Men det hade kommit snö! Massor av underbar vit och härlig snö. Det blev full fart på mopsarna i trädgården till morgonpinken och lyckan var total när vi kom till skogen, vitt, vitt, vitt överallt 🙂

Helt orörd snö

På de flesta av våra promenadvägar var vi de första som gick i helt orörd härlig snö. Men konstigt nog var det någon annan som gått på våra allra ”hemligaste” stigar som vi trodde vi ingen annan hittade till. Mycket spring i benen på mopsarna men självklart lockade även godisstenarna i snön.

Brasse har täcke

Brasse har blivit så pass gammal att han blivit lite frusen, så han får numera ha täcke på sig på promenaderna. Han verkar tycka att det är ganska skönt. Tjejerna bryr sig inte över huvud taget 🙂

Bergsgeten Cora

Cora klättrade sin vana trogen så högt upp hon kunde bland de vackra mossbevuxna stenarna. Eller klättrade – hon hoppar från sten till sten så att man får hjärtat alldeles i halsgropen

Vart tog stigen vägen

På sina håll höll vi alldeles på att missa våra stigar. De är så smala och ingen annan hade satt en tass eller fot där så de var svåra att upptäcka.

Största vattenpölen

Efter det myckna regnandet har det kommit lite vatten tillbaka i några av kärren. Det saknas fortfarande vatten i många bäckar och det är långt ifrån ”normalnivå” i de flesta kärren. På andra håll har det blivit vattensamlingar där det brukar vara torrt – självfallet hittade Brasse den största vattenpölen av alla och klev rakt igenom utan betänkligheter 😀

RunDogo

Jag kommer ihåg Run-Dogo appen nästan varje promenad och för det mesta kommer jag även ihåg att slå igång den innan vi kommer in i skogen. Idag kom jag ihåg ganska så direkt, vi hade inte kommit så långt in i skogen. Där kan man följa våra promenader om man vill