Roskullen 12 veckor bidrar till forskning om mops

Roskullen har fyllt 12 veckor och hela kullen är med och bidrar till ett forskningsprojekt lett av Cecilia Rohdin och Christina Obel. Vi inledde dagen precis som en vanlig 12-veckorsträff, med rejält med lek hemma och det var verkligen full fart på alla valparna.

Bergsklättrarvalpar

Alla valpar tycker att backen där vi egentligen hade tänkt plantera blommor är lika spännande. Det blir nog inga blommor utan backen kommer fortsätta fungera som utmanande bergsklättrar-lekplats även för kommande valpar. Det blir herre på täppan-lek och utsiktsplats om vartannat

Trädgårdsmästare Solweig

Lilla Solweig brukar med stor entusiasm ägna sig åt att agera levande sekatör. Med en precis tugga har hon brutit av diverse planterade prydnadsbuskar hemma hos sig, buskar som numera är ett minne blott. Här hemma blev ett av våra rotskott dessvärre henne övermäktigt, kanske för att syskonen stjälpte mer än hjälpte – hon hade annars gärna fått avlägsna det också 😉

Forskning på mops

Cecilia Rohdin och Christina Obel har precis startat en studie om hur kotkroppsanomalier uppkommer. Hela kullen är med och bidrar till forskningen och träffade Cecilia och Christina i samband med 12-veckorsvaccinationen. De blev grundligt undersökta från topp till tå och genomgick även röntgen. Under första levnadsåret kommer de träffa Cecilia och Christina tre gånger därefter en gång om året resten av livet. Mer information om hela forskningsprojektet finns här

3 comments on “Roskullen 12 veckor bidrar till forskning om mopsAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.