Cora har fått valpar

I söndags fick Cora tre små perfekta valpar. Två hanar och en tik. Den ena hanen vägde 175 och de andra två valparna 201 gram vardera. Ytterligare två valpar var dödfödda.

Det började som en helt vanlig valpning, men bara fostersäcken syntes på första valpen. Eftersom det kan tyda på felläge åkte vi in till djursjukhuset för övervakning. Den första valpen som föddes var dessvärre död. Andra valpen som föddes var tiken, därefter föddes ytterligare en död valp följt av två levande hane. Båda de dödfödda valparna var helt fullgångna och dog troligtvis under valpningen. Veterinären trodde att deras moderkakor eventuellt släppt för tidigt.

Trött men moderskänslorna finns där

Cora var väldigt trött hela första dygnet. Fantastiskt ändå att moderskänslorna är så starka. Hon ville inte tvätta sina valpar, det fick vi hjälpa till med, men hon har legat inne i valplådan och gett dem di hela tiden, med avbrott för egna måltider och toabesök

Mjölken har runnit till

Valparna är väldigt tysta och nöjda, Cora har fått mjölk och valparna ökar stadigt i vikt. De är väldigt duktiga på att alltid hitta i lådan. Ligger de inte och snuttar eller bara är nära sin mamma ligger de oftast tillsammans i en liten hög. Cora har även börjat tvätta sina valpar så smått, kanske inte så grundligt ännu, men det kommer

Mätta och belåtna, 4 dagar gamla

Valparna ökar stadigt i vikt och har börjat bli riktigt runda och fina. Cora har blivit riktigt duktig på att tvätta sina valpar. Numera kan de även hittas lite utspridda i lådan

Pappa Caruso

Pappa till valparna är Land Of Fairytale’s Kingsizedcaruso till vardags kallad Caruso. Caruso har vi haft ögonen på en längre tid och tyckt att han skulle kunna passa vår Cora. Han har ett mycket vackert huvud, är kort och kompakt med bra benstomme. En härligt lång bröstkorg och med alldeles utmärkt andning. Caruso är undersökt både enligt SKK:s Hälsoprogram, nivå 1 avseende Andning och temperaturreglering samt i forskningsprogrammet som bedrivs enligt Cambridge metoder på SLU. Vi vill tacka Monica Stavenborn, kennel Kingsize för att vi fick möjlighet att använda Caruso till vår Cora