Veterinär på kenneln

Vi bjöd in våra valpköpare Lena och Stig Pålsson med Gittan och Pia Gustafsson Morén med Melker för att gemensamt testa våra valpar och några andra för PDE. En veterinär utförde swabbtesterna och fyllde i SKK:s remiss för DNA-test. PDE-tester registreras inte av SKK i dagsläget och vi har skrivit mer om testet här

Innan vi gjorde testerna tog vi en härlig 2 ½ timmas promenad i vår fina skog tillsammans med Lena och Stig

Efter promenaden plockades alla förberedda remisser, swabbar och andra dokument fram så att veterinären mest hade att fylla i sin namnteckning på dokumenten och utföra själva swabbningen – det vill säga, gnugga en särskild sorts borste mot slemhinnan i munnen ett tiotal gånger. Tre swabbar per mops som alla ska lufttorka innan de stoppas tillbaka i förpackningen och för att fästas på rätt papper. Det blev ett fasligt viftande i luften och rätt intensivt trots att så mycket var förberett. Vi ville inte uppehålla veterinären så det hanns inte med att ta några foton.

Sen blev det fika och Melker var som vanligt överlycklig över att få träffa sin syster Gittan. De har ett väldigt speciellt Vänskapsband och Melker hittar henne direkt alla gånger hon är med, även när det är betydligt många fler hundar än idag.

Självklart skulle vi även ha en obligatorisk familjefotografering – det gick sådär… mopsar for åt alla håll, men ni ser att Brasse i princip är den enda som sköter sig på ena bilden 🙂 ser ni vad han gör på den andra?

Nåväl, en någorlunda lyckad bild blev det till slut av alla vi tog