44 ben i 8 kilometer

10 mopsar och två människor gick dagens skogsrunda. Jag hade 6 mopsar med, Brasse, Persikan, Rosa, Ninzi, Anitha och Cora och Cathrin hade 4 mopsar med, Ollie, Jackie, Milla och Petronella. De blir lika lyckliga varje dag när vi ses på parkeringen där vi startar vår promenad. Vi kunde återigen konstatera att vi var lyckligt lottade som har denna fantastisk orörda och skiftande natur helt inpå knuten.

Skynda dig! släpp ut oss!

Gammal är äldst

Fina Ollie 11 år visar att gammal är äldst – Persikan fotobombar…

Old Dog Syndrome

Brasse drabbades för ett par veckor sedan av något som kallas Old Dog Syndrome eller Vestibularissyndrom. Man tror att det är ett virus som satt sig på balansnerven i innerörat eller att det beror på åldersförändringar i innerörat. Symptomen brukar vanligtvis avta efter 72 timmar och hunden blir succesivt bättre. Brasse har inte medicinerats utan det mesta har läkt ut av sig själv på bara några veckor. Igår var första gången Brasse var med på riktig långpromenad runt Mellingeholm och han har haft skor på framtassarna då han slarvat lite med att lyfta benen ordentligt sedan han drabbades av sjukdomen. Efter halva promenaden idag åkte skorna av och bara genom att ha använt de 1 ½ promenad kom han ihåg att lyfta tassarna igen. Men ibland är det skönt att få åka mamma-taxi kortare sträckor när det varit extra mycket rötter och ojämn terräng.

Alla 10 mopsarna på en och samma gång

Det är inte lätt att få med alla mopsarna på en och samma bild och särskilt inte tio stycken! Men ibland lyckas man och nog kan man räkna till 10 mopsar om man tittar noga