Operation livräddning

Yterligare en härlig dag i skogen med nästan en mil under fötterna. Vi gick en timma tidigare än vi brukar idag och det var väldigt skönt då det var något svalare än när solen kommer högre upp på himlen.

Kärringsjön

Kärringsjön är en av höjdpunkterna på promenaden och mopsarna blir som tokiga efter att ha varit i sjön och druckit. De far fram, rakt ut i naturen och runt på berget och tillbaka ner till sjön.

Operation livräddning

Lilla Peg, 5 månader får oss att sätta hjärtat i halsgropen varje promenad. Hon fullständigt flyger fram och har ingen riktig koll på hur mycket hon klarar. Hon tar sig upp på stenar och kan slänga sig rakt ut, så vi får hela tiden vara beredda på att vänligt men bestämt lyfta ner henne, bara för att se henne virvla iväg mot nästa äventyr.

Idag såg vi en ny öppning ner mot sjön och gick ner för att titta hur det såg ut. Allt var lugnt i början, hela gänget sprang ner och tillbaka och sen ner igen. Jag fotar mopsarna och ser en projektil i ögonvån – det riktigt syns på bilderna i vilken fart hon kommer farande. Hon har ingen broms och försvann rakt ut i vattnet så det var bara att springa dit och fiska upp henne. Hela Peg hamnade under vattnet och vi är väldigt tacksamma över att det gick så bra som det gjorde. Vi får hopps att hon fått lite mer respekt för vatten nu.

Posörerna

Självfallet hann de med att stila lite för kameran också <3