Rosa och Izaks valpar är födda

Igår eftermiddag märkte jag de allra första tecknen på att valpningen var på gång. Hon hässjade på ett lite lite annorlunda sätt än tidigare. Natten tillbringade hon i min säng. Hon kunde koppla av och sova till och från men det var ingen tvekan om att hon var inne i utvidgningsskedet. Det var lite extra spring ut på tomten i natt också för att kissa.

Runt 11:30 idag kom den allra första lilla krystvärken, sen dröjde det en nästan två timmar innan valpningen satte igång ordentligt. 14:40 föds den första valpen, en stor tik som vägde 200 gram. Hon var väldigt stark redan från start och krävde att få mat omgående. Av tradition får valparna som föds först alltid lila färg.

Knappt två timmar efter första tiken föds en kille som vägde 217 gram, han fick blå färg. En timma senare föddes en lite mindre tik på 192 gram, hon fick röd färg. Det är ungefär så mycket som de största vägt i tidigare kullar. Tikens moderkaka kom inte ut samtidigt som hon, så hon ”satt fast” i Rosa, men det hindrade henne inte från att hitta en tutte och börja snutta <3 45 minuter senare föddes den sista tiken som vägde 214 gram, hon fick rosa färg precis som hennes mamma en gång hade. Rosa var nöjd med sin insats och åt en stor portion mat innan hon gick ut på tomten.

Efter rastningen var det dags för det första riktiga målet mat, ett mål som inte blev avbrutet av ett syskon söm föddes. Rosa somnade direkt och valparna åt med god aptit. Alla fyra är väldigt starka och livskraftiga

När de ätit klart var det dags att flytta in i valplådan. Rosa hoppade in direkt till dem och tar väl hand om sina små.

Viska från Westerholmen

Rosas valpar är inte de första Westerholmarna som fötts den 4 juni. 2012 föddes den allra första Westerholmaren, men det var ingen mops utan en islandshäst vid namn Viska från Westerholmen, så vi får passa på att gratulera Viska på 7-årsdagen idag. Viska pappa är Vaki från Österåker och mamma Iza från Övernuttö, som är efter den underbara hingsten Segull fra Skardi.

PRENUMERERA PÅ WESTERHOLMEN.SE

Längst ner till höger hittar du en knapp där det står ”Prenumerera” Gör det! Missa inga nyheter eller inlägg