Specialen och Leksand

Mopsspecialen 2019

Tänk att få sitta hemma i valplådan och mysa medan man får ta emot roliga resultat från både Specialen och utställningen i Leksand. Dagen började med att Gittan (W. Moon of Baroda) blev tvåa i juniorklass. Hon var nära att vinna, men sista varvet bytte domaren plats på henne och den andra juniortiken som sedermera blev Bästa tik totalt sett. Gittan tyckte nog att det var lite för roligt och hoppade och skuttade en del, men fick även på kritiken att hon rörde sig bra när hon visade sig. Stort grattis till Lena Pålsson, Gittans ägare och handler

Men det var inte slut där för Gittan, hon blev även vinnare av dagens ”Bästa huvud” och ”Bästa knorr”

Gittan med bäst fram- och bakdel <3

Nationell utställning, Leksand

Sanna och Lilian med familj valde att åka till utställningen i Leksand. Det började med att vi fick höra att Sannas syster Sofie blev BIR med sin veteran-tik Fia. Sofie vann sedermera även gruppen med Fia – stort grattis!

Lilian hade valpar förra sommaren och har visats ganska sparsamt innan det. I Leksand stortrivdes hon och visade sig från sin bästa sida. Hon slutade som andra bästa tik med CERT!
Stort grattis till Lilians ägare och handler Sanna Sundberg
Här finns en film från när Sanna visade Lilian

Izak – valparnas pappa

Medan valparna, helt ovetandes, låg hemma och sov hade deras pappa Izak fantastiska framgångar på Specialen. Förra och förrföra året blev han Bästa hane och i ås slog han till med att bli Supreme BIS – med det menas att han inte bara blev Bästa hane av de fawnfärgade hanarna och de svarta utan att han även vann över tiken, som blev bäst av båda färgerna. Stort grattis till Gunilla Hirwing, ägare och handler samt Carina Radlert, Izaks uppfödare.

Tack Elisabeth Sundberg för fotografierna från Leksand och Sylwia Zielinski för fotografierna från Specialen