Valparna har fått namn

Idag blir valparna två veckor gamla och nu har vi bestämt oss för vad de komer att heta. Föräldrarnas stamtavlenamn är PugEngens Lord Gilligham och Westerholmen English Spirit Rose. Izaks namn är hämtat från den engelsa TV-serien Downton Abbey och Rosa från en engelsk gin. Vi ville kombinera deras namn och ge valparna något typiskat brittiskt som fångar känslan i båda föräldrarnas namn. Tedrickning är något vi förknippar starkt med Storbrittannien och började därför leta olika tesorter som skulle kunna fungera. Vi fastnade så småningom för dessa namn:

  • Westerholmen Jade Sword
  • Westerholmen Dragon Pearls
  • Westerholmen Silver Needle
  • Westerholmen Nilgiri Frost

Westerholmen Jade Sword

Den enda som fått namnet tilldelat i dagsläget är hanen – han kommer att får heta Jade Sword, tikarna behöver vi inte bestämma namn på förrän de ska besiktigas första gången för att se om något av namnen passar någon speciell tik allra bäst. Hanen, Jade Sword är alltid den som blir snabbast klar i mjölkbaren. Här funderar han lite över sakers tillstånd <3

Alla fyra benen används

Valparna blir mer och mer rörliga och har börjat bli riktigt snabba med att ta sig runt i sin låda. Så sent som igår kväll såg vi att lilla Fröken Rosa hade rest sig och idag har alla fyra börjat resa sig – därmed inte sagt att hela magen lyfts från underlaget. Det är väldigt vingliga och trillar lätt åt sidan. Idag var första gången vi även såg att de fäste blicken på något. Tidigare har ögonen varit öppna utan att de använt sig av synen. Nu kommer de börja använda synen mer och kunna börja tolka vad de ser. Om bara några dagar kommer det aktivt försöka hitta varandra och välja vart de ska ta vägen.

Läs mer om tesorterna

Jade Sword
Dragon Pearls
Silver Needle
Nilgiri Frost