Hett i Ransäter

Mitt i värmeböljan åkte vi på utställning till Ransäter i Värmland. Stefan var hemma med valparna och Carmita tog med sig Anitha och Cora. Lowe som har en halvbror till Cora vid namn Casper och Helene som har Cardigan och bor utanför Örebro skulle också till Ransäter så vi kunde göra sällskap. Väldigt lyxigt att få åka med i deras stora van med gott om utrymme och jättekul att få se Lowes nya hus.

Hett, hett, hett

Det var nästan olidligt varmt redan när vi kom fram på morgonen men vi fick upp tältet fort och hängde på flera silverdukar snabbt vilket gav ett drägligt klimat inne i tältet. Vi hade även kyltäcken med till mopsarna så de var helt opåverkade av värmen under hela dagen.

30 mopsar anmälda

Det var 30 mopsar anmälda till dagens utställning. Cora gick in i juniorklass och var väldigt taggad. Det var 7 tikar anmälda i klassen, men jag är osäker på om alla var på plats. Cora visade sig väldigt väl och fick fantastisk kritik av domaren och vann klassen med ck. Anitha tävlade i Öppen klass där det var 5 tikar anmälda. Även Anitha vann sin klass med mycket fin kritik och då började ett litet hopp spira om att få

Bästa tik-finalen vann Moa med en championtik, Cora blev andra bästa tik och fick certet och snuvade därmed Anitha på championatet. Anitha slutade som tredje bästa tik med reserv-cert. Cora vann även Nordic reserv-cert och blev dagens Bästa junior genom att vinna över juniorhanen som också blivit bästa hane.

BIS juniorfinalen

Under förhandsgranskningen inför BIS-finalen blev Cora alldeles oregerlig. Hon skulle leka med allt och alla i värmen och hittade en pumi vid namn Persiljan (trodde matten kallade henne Persikan först så jag var tvungen att dubbellkolla) som hon tyckte var extra kul. Hon visade sig fint på bordet för domaren men ville helt plötsligt inte gå utan det blev hopp och skutt för att slutligen bara sätta sig ner. I stora ringen rörde hon sig däremot superfint och kom igång riktigt bra med bra driv utefter långsidan, men det var dessvärre lite för sent då domaren studerade hundarna som kom in i ringen vid kortsidan. Hon är ändå bäst, vår Cora <3

Termometern visade att det var 33 grader varmt när vi satte oss i bilen för att åka hem. Stort tack Lowe och Helene för en supertrevlig dag tillsammans med många skratt <3