Nationell utställning i Askersund

Cora och Gittan i Juniorklass

Det småduggade när vi kom fram till Askersund och började regna lagom till det att vi kom fram till tältet. Lena och Stig hade kommit med husbilen kvällen innan så det kändes lyxigt att få kliva in i ett färdiguppsatt tält när vi kom fram. Regnet kom och gick under hela dagen, men vi hade hyfsad tur som slapp vara inne i ringen när det regnade som allra värst och man nästan inte såg till andra sidan ringen.

Gittan och Cora var anmälda till juniorklass och båda skötte sig riktigt bra. Så pass bra att Gittan vann och Cora kom tvåa i klassen och båda belönades med excellent och ck. Vi hade ställt båda tikarna för dagens domare Samuel Carlid på en inofficiell utställning förra vintern och han var fortsatt konsekvent i sin bedömning och hade samma preferenser då som nu.


Anitha i Öppen klass med specialtecken C

Anitha var anmäld i Öppen klass och har specialtecken C, vilket betyder att hon blir champion när hon vinner nästa cert. Den dagen var inte idag. Anitha var alldeles i gasen och minst sagt lite ”lätt övertaggad”. Hon hade i varje fall väldigt kul i ringen och fick en fantastiskt fin kritik om en bara en fjärdeplacering i klassen med slät excellent idag. Några bilder fick vi ändå där de tassar som ska vara i backen samtidigt är där de ska vara


Gittan Bästa tik 1 och Cora Bästa tik 4

Gittan och Cora skötte sig fantastiskt fint och Gittan vann Bästa tik-klass och Cora kom på en hedrande fjärdeplats. Vi är så stolta över våra fina tjejer


Gittan blev BIR – Bäst i Rasen

Gittan gjorde debut i officiella sammanhang och gjorde det med besked – hon blev BIR. Bäst i rasen från juniorklass. Vi är så stolta och glada över Gittans fina framgångar och önskar henne och Lena stort lycka till på fortsatta utställningar. Vi är säkra på att det inte var en engångsföreteelse.


Gruppfinalen

Gittan var oerhört fokuserad och skötte sig fantastiskt väl även under den långa förbedömningen och under väntan på att få gå in i stora ringen. Domaren tittade mycket på henne, men valde i slutändan ut andra hundar varav de flesta med lite mer päls än Gittan.


3 x BIR i Askersund

Vi var trötta och mycket glada över de fina resultaten när vi kom hem. Vi har varit i Askersund två gånger tidigare och båda de gångerna blev Brasse BIR. Första gången strax innan han blev två år för domare Paul Stanton och andra gången som champion för domare Karin Ögren. Den gången vann han ett av sina CACIB som legat till grund för hans internationella championat. Då blev även Persikan placerad och vann cert, så vi har väldigt trevliga minnen från Askersund. Väldigt skönt att ta sig ut på landet och lugnet efter en lång och glädjefylld dag. Nu laddar vi batterierna för nästa utställning