Brasse 10 år

Vår allra första mops, Brasse har fyllt tio år. Brasse hade tårtkalas med tjejerna och bjöd på leverpastejtårta med prinskorv och ostbollar. Den slank ner på några sekunder. Alla skötte sig och det var ingen som hoppade upp på bordet och ansåg sig ha rätt till hela tårtan själv – något som garanterat hade skett när Brasse var yngre

Hyfsat bordsskick bland mopsarna

Mopsarna hade ett hyfsat bra bordsskick, men fort gick det att få i sig allting

En båt på sjön! Vilken lycka

Efter middagen gick vi ner till badberget för att mysa en stund och till mopsarnas stora lycka kom en båt farande förbi. Det är långt ifrån varje dag vi ser någon båt så det var en stor händelse. Tjejerna gav upp ganska tidigt, men Brasse stod kvar ock skällde och viftade på knorren. Eftersom det var Brasses födelsedag var det inte mer än rättvist att båten vände och körde förbi en gång till! Vilken lycka <3

Lite lugn och ro, sen kom en helikopter

När mopsarna insett att båten försvunnit för att inte komma tillbaka blev det lite lugn och ro. Några njöt av den kvarvarande solnegången och några lekte med Oskar som var med. Men det dröjde inte särskilt länge innan de började spana ut över sjön på spänn. Det var inga fåglar att leka med utan det som kom var en helikopter som kom flygande precis över där vi satt. Lyckan var fulkomlig 🙂

Mygg och eldstad på berget

När solen går ner kommer myggen och då brukar vi tända vår eldstad. Mopsarna fick gå in både på grund av myggen och elden, men vi tog ett glas vin och njöt av sensommarkvällen i värmen från elden medan vi blickade ut över sjön. En lyckad dag för vår älskade lilla tio-åring kom vi fram till <3