Härliga höstdagar

Jag hade bara tänkt ta en kortare runda i skogen idag, men det var så härligt väder att vi fortsatte av bara farten och var ute i 2 ½ härliga timmar. Gick även lite nygamla vägar som inte varit så lockande under sommaren på grund av risk för orm, men som känns säkra nu igen.

Fornminnen

Det syns inte så tydligt på bilderna men stenarna där Brasse tar sig upp ligger i en backe. Det sägs att det är resterna av en fornminnesväg, eventuellt den gamla Skålhamravägen som ska gå nära sjön Fjäturen. Det finns gott om fornminnen från äldre järnåldern väldigt nära, bland annat gravfält, stensträngar och en hålväg. Sten­strängarna är rester av en forntida hägnad har en sammanlagd längd av 1.600 meter och följer en av stigarna vi brukar gå. Hela skogen och områdena där vi går är full av fornminnen

Godissök

Jag brukar slänga ut lite godis, ja eller egentligen är det ju foderkulor, så mopsarna får använda näsan ordentligt på promenaderna. Ibland i mjuk mossa och ibland som här bland stenar

Mossa, blåbärsris och hoppträd

Det finns många olika sorters mossa i vår skog bland annat ganska vidsträckta områden med grön alldeles mjuk och härlig mossa. Vi har väldigt myckjet blåbärsris också. Tidigare på hösten har de stora söta blåbär, men nu är det lite för sent på säsongen för att de ska vara riktigt goda. På många håll ligger även stormfällda träd som naturliga hopphinder,

2 comments on “Härliga höstdagarAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.