Valparna har fått namn och blivit registrerade

Redan förra sommaren bestämde vi oss för att hyra ut landet om det blev ytterligare en sommarkull. Vi insåg även att våra på sina håll provisoriska lösningar, inte skulle fungera till uthyrning och började renovera. Det blev ett större jobb än planerat och hela våren har ägnats åt diverse renoveringsprojekt, så vad passar bättre på valparna än namn på olika verktyg. Idag, på 4-veckorsdagen registrerade vi valparna och de har redan kommit in på SKK. Vi kallar valparna Power Tool-kullen och namnen blev följande:

Lite större valphage

Valparna har verkligen börjat ta sig runt ordentligt och leker mycket med varandra. Så idag fick de ytterligare en sektion till valphagen för att få lite större utrymme. I ena änden av hagen har de en vetbed, där finns även en bädd i form av en tältkoja och ett vanligt babygym. I andra änden har vi lagt en så kallad sympatex-matta, en sorts badrumsmatta som är släpper igenom och inte suger åt sig vatten så den förblir alltid torr. Den ger ett halkfritt underlag och är väldigt lättskött – bara att torka av. Den kan även tvättas i maskin vid behov. Under har vi lagt så kallade puppy-pads, som fungerar på samma sätt som inkontinensskydd för sängar och suger upp allt som går igenom för extra torrhet. Självklart blev det lite nya leksaker också och mer besök av flocken.

Cora i tältet

Cora hamnade i tältet med ett par av valparna

Mammamat och mammamys

Anitha är en underbar mamma som tar hand om sina små valpar på bästa sätt. Hon gillar även att bara ligga och mysa med dem. När det är ”mamma-tid” får de andra vänta utanför

Westerholmen Jigsaw – vår keeper

Eftersom det bara blev en tik vet vi att det blir lilla Jigsaw som stannar i kenneln.

Det där med bordsskick

Vi kan inte påstå att bordsskicket förbättrats, men de börjar bra och är någorlunda jämnt fördelade. Men hur det än börjar hamnar valparna ändå mitt uppe i valpbaren. De är kladdiga över hela kroppen och en hel del mat hamnar utanför, till Lilians och Anithas stora glädje, för det är de som får resterna. Det som serveras är färskfoder, än så länge blandat med lite äggstanning.

Vatten kan man tro är en självklarhet, men små valpar måste man lära att dricka vatten ur vattenskål. Vi brukar stoppa ner fingrarna i vattenskålen så att valparna förstår att de ska slicka i sig, men bäst är när de vuxna som kommer in i hagen visar hur man dricker.