Två riktiga drömkombinationer

Vi som aldrig tidigare har tagit mer än en kull per år har för ovanlighetens skull parat två tikar i år. Det är inte heller vilka kombinationer som helst utan två riktiga drömkombinationer. Vi har Anitha, som fått valpar med Casper och Lilian som parats med Boss. Anitha och Lilian är halvsystrar efter Persikan och Casper och Boss är halvbröder efter Henrik, som i sin tur är pappa till Lilians första kull – Juvelkullen. Både Casper och Boss kommer från riktigt intressanta och spännande tiklinjer, vilket vi är särskilt intresserade av. I båda kombinationerna finns väldigt många fina mopsar bakåt i linjerna som vi är väldigt förtjusta i. Vi hade inte kunnat tänka oss bättre kombinationer för våra tikar och vill passa på att tacka Lowe Kanflod, kennel Kamlow för lånet av Casper samt Eija och Lasse Peltoniemi, kennel Duovas för lånet av Boss.

Våra egna tikar finns presenterade under sina egna flikar så här fokuserar vi främst på kullarnas pappors tiklinjer utöver bilderna på hanarna själva. Detta är självfallet inte en fulltäckande bild, men ger ett axplock av vad som finns bakåt i kullarna


Kullen Anitha – Casper

Dam: Anitha Westerholmen Hanover Homerun
Sire: Casper – Analog Ci Epic

Casper – Analog Ci Epic

Casper träffade vi första gången på My Dog 2019, då han och Cora slutade som BIR & BIM valp i tuff konkurrens med många anmälda valpar. Redan då såddes ett frö att han nog skulle passa Anitha väldigt bra. Anitha och Henrik slutade sedermera som BIR & BIM bland de vuxna samma utställning. Därefter reste vi tillsammans med Lowe och Casper förra sommaren och intresset för honom växte, inte minst på grund av hans spännande stamtavla. Först några bilder på Casper från det att han var ung till nyligen

Bilder på Casper – Analog Ci Epic

Casper och Cora
Casper – Analog Ci Epic
Cora – Westerholmen Cora Sun-Drop
Farfar Henrik och Anitha på My Dog 2019
Henrik – Analog Titanium
Anitha – Westerholmen Hanover Homerun

Caspers mamma Edith – Pugbully Quirky Layla

Caspers mamma Edith är halvsyster till vår Persika och deras mamma Layla, mormor Hippy och morfar Monty känner vi väl, bland annat från våra besök på kennel Pugbully i Norge 2015 och 2016. Tiklinjen bakom Edith är vi väl förtrogna med, det är Pugbully-tikar som gett sunda och rastypiska valpar i många olika kombinationer. Edith är uppfödd av Heidi Fridtjofsen, kennel Pugbully och ägs av Björn Erling Löken och Christine Sonberg, kennel Analog. Edith har vi ingen bild av för närvarande, men det kommer. Här är Caspers mormor Layla och gammelmormor Hippy

Första gången vi träffade Ediths pappa Kenny (Horizon’s Especially For Pugbully) var i Danmark sommaren 2013, strax efter att han kommit till Norge från USA. Vi blev redan då väldigt förtjusta i honom. En härlig hane, liten och kompakt med ett underbart temperament. Kenny är även farfar till Rolling Stones-kullen, som bland annat Lilian och Anton kommer från. Kenny’s pappa Mozart, Hunsrueck Sirius Mozart har vi inte själva träffat men Persikans uppfödare och Kennys ägare Heidi Fridtjofsen, kennel Pugbully, har gjort det och berättat mycket om honom. På sin pappas sida stammar Mozart från klassiska Kendorics-linjer. Även Anitha har Mozart i sina linjer men längre bak i stamtavlan.

Ediths stamtavla

Både Casper och Anitha är undersökta u.a. för patella och båda är PDE N/N, kullen har en inavelsgrad på 4,1%.


Kullen Lilian – Boss

Dam: Lilian Westerholmen Tumbling Dice
Sire: Boss – Duovas Pick Up Artist

Boss har vi följt sedan han låg i magen på Tesla – Storybooks Perfect Love Story For Troppola, som är kullsyster till Anithas pappa Pitchi – Storybooks Perfect Pitch. Första gången vi träffade honom var på utställning i Högbo Bruk 2019 där han och Gittan placerade sig som BIR & BIM junior. Vi blev omedelbart charmade av hans underbara sätt och väsen och började funderade över om vi hade någon lämplig tik till honom.

Bilder på Boss – Duovas Pick Up Artist

Boss mamma Tesla – Storybook’s Perfect Love Story For Troppola

Tesla kommer från en fantastisk linje med tikar från Keven och Robert Birdwell, kennel Storybook i Kalifornien. I rakt nedstigande led har vi Delaney, Alibi, Teagan och Tesla. Detta är en tiklinje vi följt under lång tid och som vi vet också gett många bra och rastypiska individer i olika kombinationer. Teagan har därtill en mycket speciell pappa i Rufus – GCH Caper’s Sirius Endeavor, som för övrigt är halvbror till Kenny (Caspers morfar), de har båda Mozart som pappa.

Tesla ägs av Monika Kevin-Wicht, kennel Troppola, Finland, men hon fick sin kull i Sverige hos Eija och Lars Peltoniemi, kennel Duovas.

Tesla – Storybook’s Perfect Love Story For Troppola och hennes mamma, mormor och mormorsmor

Rufus – GCH Caper’s Sirius Endeavor

Måste även ta med dessa bilder på Rufus, som är morfar till Tesla och halvbror till Caspers morfar Kenny. Rufus och Kenny är båda söner till Mozart

Teslas stamtavla

Kullen Lilian och Boss får en inavelsgrad på 2%


Farfar Henrik – Analog Titanium

Farfar till båda kullarna är Henrik. Henrik som vi blev helt förälskade i redan som 4-månadersvalp.

Henriks stamtavla

Även Henrik har underbara Pugbully-tikar som vi känner mycket väl bakom sig. Hans mamma är Nelly – Pugbully Talk Of The Town och mormor Posh, Pugbully Victoria Alias Posh. Posh som älskar att bli kliad på magen. Henrik är som sagt pappa till vår Juvel-kull som föddes för två år sedan och han finns närmare presenterad under Juvel-kullen. Vi är oerhört nöjda med hur hela den kullen har utvecklats och tycker Henrik gett många helt fantastiska avkommor även i andra kombinationer som vi sett.

Henriks stamtavla

2 comments on “Två riktiga drömkombinationerAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

  1. Wow! Boss måste vara en av de vackraste mopsar jag sett på länge 😍 Förstår verkligen att dessa båda kombinationer känns helt rätt ❤ Det är så intressant och spännande att få se bilder och läsa om de hundar som finns med i stamtavlorna …