Mops-alarm

Tog en härlig promenad med Marianne och Tripwire-pudlarna. Visserligen började det regna efter halva promenaden så vi blev lite blöta, men det är skönt i skogen ändå. Jag köpte nya telefon på grund av att kameran skulle vara så fantastisk, men det kanske inte är skogsbilder den är bäst på, eller så har jag inte hittat rätt inställningar. Nästan alla bilder blir överexponerade och ljuset behöver redigeras.

Cora och Viva har börjat leka

Cora och Viva har börjat hitta varandra och lekte flera gånger under dagens promenad, lite svårfångade på bild men några tappra försök gjorde vi

Emergency, emergency

Det finns en rolig seriestrip som heter ”If my dogs were a pair of middle aged men” som har fångat mopsarnas känsla för att alarmera på ett väldigt träffsäkert sätt. https://theoatmeal.com/comics/dogs_as_men Idag såg mopsarna en man som promenerade på ängen och larmade ordentligt – man kunde riktigt höra de skrika ”Emergency, Emergency” 😀

De hittar själva

Både mopsar och pudlar är så hemma i skogen att de vet exakt vart vi ska ta vägen. Efter alarmeringstjänsten gjort sitt jobb fortsatte vi ner på ängen, där de var tvungna att springa lite extra innan de satte full fart mot skogen och nästa sten, dit de hittar alldeles själva

Väster om Kärringsjön

Väster om Kärringssjön finns en platå där det är väldigt vackert, med underbara mossor. Här någonstans, ungefär halvvägs började det regna, vi blev lite blöta, men hade ändå tur för när vi kom hem började det regna ordentligt

Kärret var fortfarande fruset

Cora hade tänkt att ta sig en slurk vatten i kärret på hemvägen, men det var fortfarande fruset vilket gjorde henne lite konfunderad

GPS:en tappade bort oss

Det verkar som att GPS:en tappade bort oss helt och hållet mot slutet och det blev ett väldigt rakt och fint streck genom skogen 😀