Cora provar Nosework

Täby Hundsällskap bjöd in till prova-på-kurs i Nosework med instruktör under utbildning. Vi är så glada som fick en av de åtråvärda platserna och det var Cora som fick testa idag. Vi började med att introducera doften genom att ha på lite eucalyptus på en tops som stoppades i ett sugrör för att man inte skulle få på händerna och sen sprida doften överallt. Det gick bra, men Cora var lite väl på godiset och visste exakt i vilken hand jag hade det. Nästa moment var öppna kartonger inomhus. Vår kursledare Emma hade preparerat med blodpudding, men det var ett gäng bortskämda hundar på kursen och jag tror ingen tyckte det dög. Vi hade lite kokt kycklinghjärta med som Cora uppskattade mer. En hund i taget fick gå in och Cora stod utanför och tittade avundsjukt in på de andra

Tredje momentet var utomhus med stängt lock, med godis i den kartongen där eukalyptusen fanns. Det gick bra, Cora hittade ganska fort. Fjärde momentet var stängt lock utan godis. Även det gick bra och hon var väldigt snabb på att förstå vad hon skulle leta efter – eller så var det bara en slump att hon nästan gick rakt på eukalyptus. Vi får se nästa gång vi tränar. Superkul och en jättetrevlig liten grupp. Cora blev störd av kameran så det fick bli foton på övriga deltagare

Kvalitetstid i skogen

Efter Nosework och lite lunch fick det bli kvalitetstid i skogen med Cora och Anitha. Vi tog en prommis bara vi tre och hade det jättemysigt.

Cora och Anitha hörde andra hundar i skogen nedanför berget vi var uppe på, det var väldigt spännande att få spana lite extra.

På dagens tur fick vi som vanligt börja med lite krypövningar, sen fick vi ta en omväg förbi fler träd som fallit sen vi passerade den platsen sist.