Anitha har fått valpar

6 valpar såg dagens ljus på eftermiddagen den 30 juni. Natten innan var ganska lugn. Anitha ville ligga tätt tätt bredvid mig i sängen i valprummet. Hon hässjade en del, men kunde slappna av emellanåt och även få en del sömn. Något vi båda behövde. Under förmiddagen var Anitha sitt vanliga glad jag och ägnade sig bland annat med att i full kareta jaga grannens mopedåkande son – mopeder som gasar i den grusade skaftvägen bakom oss är nog något av det värsta hon vet.

Nöjd efter mopedjakt

Efter mopedjakten går vi tillbaka till valprummet och lägger oss i stora Bia-bädden som är förberedd med vet-bed att bädda med. Det dröjer inte länge innan hon börjar bädda kraftigt och sen kommer den första riktiga krystvärken ganska exakt 20 minuter över två

15:10 föds den första valpen, en pojke som enligt tradition som den förstfödda i kullen fick lila färg. Han vägde 171 gram

Den andra valpen ser dagens ljus 16:02 och den tredje bara 9 minuter senare kl 16:11. Den första en pojke på 170 gram och den andra en pojke på 175 gram, de blir Gul och Grön.

Ytterligare en hane föddes 16:40, han fick färgen Blå och vägde 176 gram. Som nummer fem kom sedan äntligen en tik kl 17:13. Hon vägde 169 gram och blev minstingen. Därefter föddes ytterligare en pojke strax efter kl 17:20 om 176 gram. Fantastiska Anitha födda alla sina 6 valpar vars vikt hamnade inom ett spann på 6 gram, på exakt 2 timmar och tio minuter.

När valparna fått di var det dags att gå ut och rasta sig på tomten. Det är inte bara Anitha som fått smått i grannskapet. Även våra fina rådjur visade årets nykomling

Valparna fick prova att dia lite till sen var det lugnt och tyst större delen av natten. Anitha sov intill sina valpar men jag hade som vanligt svårt att sova och förundrades över dessa nya små liv som sover så stilla i skenet från nattlampan.

Första dygnet förflöt lugnt valparna diade så gott det gick, men mjölken hade inte kommit igång ordentligt. Någon enstaka valp hade gått ner något gram, men de flesta låg kvar på födelsevikten. Andra natten hade mjölken börjat komma och varje gång jag vaknade till hörde jag ljudet av belåtet smackande. Anitha låg utslagen på sidan och sov gott medan valparna diade till och från. På deras andra levnadsdygn hade alla ökat i vikt från sin födelsevikt

Pappa till valparna heter Casper – Analog Ci Epic och har en mycket spännande stamtavla som vi tror passar väldigt bra ihop med Anithas. Vi är mycket spända och förväntansfulla över hur dessa små valpar kommer utvecklas. Både Casper och Anitha är testade N/N för PDE och båda har patella 0/0

6 comments on “Anitha har fått valparAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.

  1. Grattis till söta valpar och vad duktig Anitha var. Ska bli spännande att följa. Tack för fint samtal.
    Mvh
    Malin

    1. Tack själv Malin – och det är bara att ringa om du har några funderingar