Uppfödarutbildning 2020

Under åren som gått har vi utbildat oss genom olika utbildningar, kurser och föreläsningar. 2013 gick vi en Anatomikurs och 2014 gick vi både Mopsordens och SKK:s uppfödarutbildningar. SKK: utbildning var i form av studiecirklar och Mopsorden en intensiv helg med föreläsning från morgon till kväll. Sedan dess har SKK uppdaterat och ändrat sin utbildning, därför var det hög tid att även gå den nya utbildningen. Under hela våren har Carmita därför fortsatt att utbilda sig genom att gå SKK:s uppfödarutbildning på distans. Det känns bra att vara uppdaterad med den senaste informationen och ha fått ny, fördjupad och breddad kunskap.

Under 2019 utbildade vi oss till ringsekreterare och hade en del uppdrag innan alla utställningar upphörde på grund av covid-19 men ser fram emot att fortsätta när utställningarna börjar igen. Det är lärorikt och spännande att lära mer om olika raser, som man annars inte har så mycket kontakt med. Utöver det har både Stefan och Carmita vidareutbildat sig som ringsekreterare under våren genom att gå utbildningen Engelska för ringsekreterare, så att vi ska kunna arbeta för utländska domare i framtiden.

Utöver detta har vi även varit på ett stort antal föreläsningar hållna av ras- och specialklubbar, försäkringsbolag, veterinärkedjor etc. Det finns alltid något nytt att lära sig och till hösten blir det nya utbildningar