Valparna växer

Anitha är en fantastisk mamma på alla sätt. De första dygnen lämnade hon knappt valplådan utan var ständigt uppmärksam på sina små telningar. Nu kopplar hon av mera och sover ofta även utanför lådan. Valparna är väldigt nöjda och belåtna och enda gången det hörs något från dem är när de kravlat vilse – vilket händer lite nu och då eftersom de blivit ganska så rörliga trots att de varken ser eller hör ännu. Men för det mesta tycker de om att sova i en hög tillsammans med sina kullsyskon 

 

Amningsbädden introducerad

Anitha har blivit introducerad till vad vi kallar ”amningsbädden” men var till skillnad från våra andra tikar måttligt imponerad. Hon kunde inte riktigt slappna av och somna ordentligt. Men jag är övertygad om att även hon kommer lära sig uppskatta den snabbt.

Andra försöket med amningsbädden gick bättre

Redan andra gången hon testade amningsbädden gick det klart bättre. Hon slappnade av ganska så direkt och somnade snabbt när valparna var på plats. Perfekt så att jag hann städa ur valplådan ordentligt

Anitha fortsatte sova

När alla valparna diat klart var det dags för dagens vägning innan de sattes tillbaka i sin rena låda. Alla valparna har fortsatt att öka i vikt vilket känns stabilt och bra. Anitha uppskattade sin amningsbädd så pass att hon bara fortsatte sova när alla valparna var klara

1 comment on “Valparna växerAdd yours →

Comments are closed. You can not add new comments.